Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye’yi Kana Bulayacaklardı, Suriyeli Muhalifler Engelledi

Türkiye'ye girmeye çalışan 4 saldırgan çantalarında canlı bomba düzenekleri ve Sultanahmet’te gerçekleştirmeyi planladıkları katliamla ilgili krokiyle yakalandı.



Türkiye’ye girmek üzereyken sınırın Suriye tarafında bulunan muhalifler tarafından yakalanan dört teröristin sorgusunda Esed’e baÄŸlı El Muhaberat ajanları olduÄŸu ortaya çıktı.

Esed, Ä°ran, Rusya, ABD, PKK ve DAEÅž adlarında altı düşmana karşı aynı anda Suriye’yi savunan muhalifler, Türkiye’yi kana bulamaya hazırlanan teröristleri sınırda yakaladı. 17 AÄŸustos PerÅŸembe günü sabah saatlerinde “mülteci” taklidi yapan dört kiÅŸi sınır bölgesindeki muhaliflerin dikkatini çekti. Şüpheli hareketleri olan dört erkeÄŸi kısa süre takip eden muhalifler, aralarında haberleÅŸtikten sonra müdahale etme kararı aldı. Kaçak yollardan Türkiye’ye girmeye çalışan dört kiÅŸinin yolunu kesen silahlı muhalif devrimciler, şüphelileri orada derdest ederek sınırdan uzaklaÅŸtırdı.

Daha sonra ifadelerinde ağız birliği yapmamaları için dördünü başka adreslere götürerek tutuklayan muhalifler, teröristlerin üzerlerinde ve çantalarında yaptıkları aramalarda canlı bomba düzeneği yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

Teröristlerin dünden beri devam eden sorgularında elde edilen bilgilere göre Hatay’da kendilerini bekleyen baÄŸlantılarının yardımıyla Ä°stanbul’a ulaÅŸmayı ve Sultanahmet’te kanlı bir eylem yapmayı planladıkları üzerlerinde ele geçirilen krokiyle ortaya çıktı.

ESED Ä°LE BAÄžLANTILI

Teröristleri yakalayıp sorgulayan muhalifler, “Teröristleri birbirinden ayırdık ve baÅŸka adreslere taşıdık. Elde ettiÄŸimiz bütün bilgileri Türk yetkililerle paylaşıyoruz. Teröristlerden birkaçının Esed’e baÄŸlı El Muhaberat ajanı olduÄŸuna dair kanıtlarımız var” dedi.

Türkiye’yi seviyoruz!

Uzun zamandır bölgede çalışan güvenlik uzmanları bu olayı, “Türkiye’nin gündemini manipüle etmeye yönelik stratejik bir eylem” olarak deÄŸerlendirdi. Teröristleri yakalayan muhalifler ise “Suriye halkıyla Türkiye arasındaki dostluÄŸa zarar vermek için planlanmış terörist eylem” olarak deÄŸerlendikleri bu olay için, “Biz Türkiye’yi Suriye’yi koruduÄŸumuz gibi koruyup, Suriye’yi sevdiÄŸimiz gibi seviyoruz. Bu eylemin amacı, Türkiye’nin PKK ile mücadele konusundaki planlarını aksatmak ve bize karşı Türkiye’de nefret uyandırmak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DÄ°RÄ°LÄ°Åž POSTASI

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.